Utvändig målning

Många vill måla om sitt hus inför sommaren. Se till att ta in offerter i god tid så att du får din målare!

När du ska måla om huset utomhus är du beroende av vädret. Fel väder ger ett dåligt resultat! därför är den bästa tiden sommarhalvåret. Men kolla även så det inte flyger omkring pollen! Det kan förstöra det bästa arbetet.

Se över om det räcker med en stege eller om du behöver en ställning. Ställning kan hyras på flera ställen om du inte vill snickra ihop en själv. Se även till att ha alla redskap. borste för fasadrengöring, penslar, förlängningsskaft och ett glatt humör 🙂 Men se framförallt till att stå stadigt och att du kommer åt överallt. Att avsluta mitt på en vägg för att flytta stegar kan leda till fula färgskarvar! Se även till att ha färghinken inom räckhåll.

Täck över växter och buskar som ska skyddas med täckplast. och se till att det inte sitter kvar något på fasaden som växter, skruvar m.m. Täck även altaner och annat du vill skydda.

Börja med en fasadrengöring. Det kan antingen göras med en borste, hink med vatten och fasadrengöringsmedel t.ex. såpa eller en högtryckstvätt. Men va försiktig så du inte sprutar in vatten i träet. Spola jämt över fasaden uppifrån och ner. Sen ska ytan torka så du inte målar in fukten. Det kan leda till mögel och röta.

Sen är det bara att måla. Panel målas en panel i taget nerifrån och upp.  Använd lämplig pensel och om du använder färgspruta glöm inte andningsskydd och skyddsglasögon.

Lycka till!

P.S. Vill du inte måla själv så gör R.Magnussons måleri det!

Sommarstuga före målning

Sommarstuga före målning

..och efter!

..och efter!


Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.