Utvändig målning

Din målare!

Många vill måla om sitt hus inför sommaren. Se till att ta in offerter i god tid så att du får din målare!

När du ska måla om huset utomhus är du beroende av vädret. Fel väder ger ett dåligt resultat! därför är den bästa tiden sommarhalvåret. Men kolla även så det inte flyger omkring pollen! Det kan förstöra det bästa arbetet.

Se över om det räcker med en stege eller om du behöver en ställning. Ställning kan hyras på flera ställen om du inte vill snickra ihop en själv. Se även till att ha alla redskap. borste för fasadrengöring, penslar, förlängningsskaft och ett glatt humör 🙂 Men se framförallt till att stå stadigt och att du kommer åt överallt. Att avsluta mitt på en vägg för att flytta stegar kan leda till fula färgskarvar! Se även till att ha färghinken inom räckhåll.

Täck över växter och buskar som ska skyddas med täckplast. och se till att det inte sitter kvar något på fasaden som växter, skruvar m.m. Täck även altaner och annat du vill skydda.

Börja med en fasadrengöring. Det kan antingen göras med en borste, hink med vatten och fasadrengöringsmedel t.ex. såpa eller en högtryckstvätt. Men va försiktig så du inte sprutar in vatten i träet. Spola jämt över fasaden uppifrån och ner. Sen ska ytan torka så du inte målar in fukten. Det kan leda till mögel och röta.

Sen är det bara att måla. Panel målas en panel i taget nerifrån och upp.  Använd lämplig pensel och om du använder färgspruta glöm inte andningsskydd och skyddsglasögon.

Lycka till!

P.S. Vill du inte måla själv så gör R.Magnussons måleri AB det!

Sommarstuga före målning

Sommarstuga före målning

..och efter!

..och efter!

Ett svar

  1. Ann-Sofie Kolm skriver:

    Hej, jag skulle vilja måla om mitt hus i sommar. Ni målade flera av mina grannars hus förra sommaren (se Kjell Klavsjö med fler) och mitt hus ser exakt likadant ut. Mitt hus ligger på Rådanvägen 93 i Sollentuna. Jag har era fakturor till grannarna förra året och vet därmed ungefär hur mycket det kommer att kosta. Kan ni skicka mer exakta prisuppgifter på jobbet samt meddela hur möjligheterna att få huset målat i sommar ser ut. Med vänlig hälsning Ann-Sofie Kolm.

    View Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: